TECHNOLOGIA ZBIORU
SunBerry – ważne informacje
Zerwane owoce borówki zbierane są z plantacji bezpośrednio na samochody wyposażone w agregaty chłodnicze, a następnie przewożone do komór szybkiego schładzania tzw. szokerów, w których następuje schładzanie do temperatury ok. 2 *C.
Potem trafiają do komór chłodniczych, w których utrzymywana jest temperatura ok. 1 *C. Schłodzone owoce przewożone są do sortowania i przygotowywane do sprzedaży. Cały proces sortowania, pakowania i załadunku owoców borówki odbywa się z utrzymaniem ciągu chłodniczego.
![36](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/36-1.jpg)
![15](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/15.jpg)
![31](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/31.jpg)
![35](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/35-1.jpg)
![globalkgap](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/globalkgap.jpg)
![global-gap](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/global-gap.jpg)
![global-gap-grasp](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/global-gap-grasp.jpg)
![ifs-food](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/ifs-food.jpg)
![brc-food](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/brc-food.jpg)
![logo-sedex](https://www.sunberry.pl/wp-content/uploads/2022/04/logo-sedex.jpg)
hektarów plantacji
ton owoców / rok
Wciąż powiększamy areał naszych plantacji borówki amerykańskiej oraz wprowadzamy do uprawy nowe odmiany.